Velkommen til Forældreakademiet

Vi arrangerer foredrag, workshops, ugentlige hold mm. for alle, der er omkring familier med børn.

Forældreakademiet er skudt i gang med en donation fra #nordea-fonden til foredrag.

Vi arbejder for, at Hjørring Kommune skal være et endnu federe sted at bo for børnefamilier!

I samarbejde med

Linemarie fra @omsorgsfuldbegyndelse

og

Marie fra @fysiovendiamarie

kommer der snart workshops og fælleskaber i Hjørring:

Tiden efter din fødsel

Fødselsforberedelse

 

Barselscafé - et fællesskab for forældre i Vendsyssel

Vi – Marie og Line - ønsker at skabe et fællesskab, hvor du kan komme én gang om måneden og få ny viden, sparring og omsorgsfuld støtte i dit forældreskab.

Hvem er vi:

Marie er specialiseret baby- og børnefysioterapeut og mor til 2
Linemarie er psykolog, ammevejleder, doula og mor til 3

Barselscaféen er et rum hvor du kan komme i et fællesskab med andre barslende.

I et fællesskab hvor der vil være plads til alt det skønne og alt det sårbare i forældreskabet. Her vil der være plads til delinger og de spørgsmål, du oplever i dit forældreskab.

Der vil løbende være forskellige emner, vi bringer op i barselscaféen omhandlende amningen, fødslens betydning for mor og baby, spændinger og blid bevægelse, mor og babys udvikling i den første tid – og hver gang vil der også være nogle sansemotoriske aktiviteter inddraget i dagen.

Vi glæder os til at holde rum for jer.

15.9.22 kl. 10.00 -12.00
13.10.22 kl. 10.00 -12.00
hold nr. 22876
kr. 75,-/gang
FysioVendia, Fuglsigvej 130, 9800 Hjørring

Barselyoga - Hjørring - start 29.8.22

Blid, styrkende, rolig, sjov og nærværende barselyoga for dig, der trænger til at være i et fællesskab med andre barslende og som ønsker at skabe eller genskabe kontakt til kroppen.

At blive forældre er muligvis den mest transformerende oplevelse, du kommer til at have i dit liv. Det er smukt og rørende, utroligt og ærefrygtindgydende, men også stressende, foruroligende og angstprovokerende.

Det er en tid, hvor det kan føles som om, at alt forandrer sig og det kan være svært at genkende det menneske, der kigger tilbage i spejlet. Som en eksplosion af følelser. Nye såvel som gamle.

Kundalini Global Yoga er en spirituel praksis, der er funderet i en videnskabelig forståelse af kroppens komplekse stress system og som gradvist giver dig enkle redskaber til at selvregulere, når du mærker stress eller uro. Det er din mulighed for langsomt at genfinde dig selv og skabe ro i dit nervesystem. 

Det er dit åndehul.

Hvem kan deltage:

Alle der har født; uanset alder, etnicitet og funktionsniveau & som trænger til at deltage i blid og nærende yoga, der støtter dig i at genskabe kontakten til din krop og sænke dit stress niveau.

Det er min. 10 uger siden du har født og blødning er ophørt. Hvis du har delte mavemuskler beder jeg dig anvende et støttebind til maven – er du i tvivl om, om du har delte mavemuskler, så kan du kontakte din læge.

Tina Maria fortæller:

”Jeg har i dag over 1000 timer yoga- og mindfulness uddannelse bag mig og flere års erfaring i at undervise med fokus på stress, angst og afhængighed. Jeg tilbyder en nydelsesfuld og selvkærlig, spirituel praksis, der er kendetegnet ved blødhed, sanselighed, god musik og en hel masse nærvær.

Senest har jeg færdiggjort en ”radikalt inkluderende graviditets- og efterfødselsyoga” uddannelse og tilbyder i den forbindelse nu yoga til dig, der har født og som trænger til at skabe eller genskabe en kærlig kontakt til din krop. Jeg glæder mig.”

mandag kl. 10.00-11.15 start 29.8.22
Park Vendia, Thomas Morilds Vej 11, 9800 Hjørring
holdnr. 22850
6 gange
kr. 600,-
underviser: Tina Maria Styrup

Kurser for barn med voksen:

Tegning og yoga for barn m/voksen på Herregården Odden - J.F. Willumsen Samlingen

Når vi tegner med soft pastel kridt, er det med udgangspunkt i samlingen, stedet og historien - vi laver vores egne skitser i stuerne og arbejder videre på dem i kaffestuen.

Willumsen interesserede sig for krop, natur og livskraft og det gør vi også i yoga.

Alle kan være med!

lørdag d. 3.9.22 kl. 13-17
min. 4 børn m/voksne
hold nr. 22821
kr. 610,- for 1 barn m/voksen. 
inkl. entré, kaffe og en snack
+ materialeudgift
Oddenvej 31, Mygdal
Undervisere:
Laila Pallisgaard, billedkunstner og folkeskolelærer
Maj-Britt Zielke, yogalærer

Tegning med soft pastel - barn op til 10 år og 1 voksen

På dette kursus kan du tage dit barn, barnebarn eller “lånebarn” under armen og tjekke ind til nogle gode eftermiddage i Den Svenske Sømandskirke i Hirtshals. I husets kælder findes det skønneste lokale med masser af plads til kreative udfoldelser.

Soft pastel kridt er sjove og nemme at tegne med.

De kan blandes.

Og bruges på flere forskellige måder.

Og vi skal prøve det hele!

Og alle kan være med - også hvis du er nybegynder.

Vi mødes hver 2. uge – 4 tirsdage fordelt på oktober, november og december.

4 tirsdage kl. 16-18
25.10., 08.11., 22.11. og 06.12.22
Holdnr. 22811
Pris kr. 880,- for 1 barn og 1 voksen
+ materialeudgifter
Den Svenske Sømandskirke, Skagerakvej 2, Hirtshals
min. 12 deltagere (6b+6v)
Underviser: Laila Pallisgaard, billedkunstner og folkeskolelærer

Tegning med soft pastel - barn ca. 11 år+ og 1 voksen

På dette kursus kan du tage dit barn, barnebarn eller “lånebarn” under armen og tjekke ind til nogle gode eftermiddage i Den Svenske Sømandskirke i Hirtshals. I husets kælder findes det skønneste lokale med masser af plads til kreative udfoldelser.

Soft pastelkridt er sjove og nemme at tegne med.

De kan blandes.

Og bruges på flere forskellige måder.

Og vi skal prøve det hele!

Undervejs bygger vi nye teknikker på. Og der bliver plads til at gøre sig spændende erfaringer og finde sine egne veje med soft pastellerne.

Og alle kan være med - også hvis du er nybegynder.

5 tirsdage kl. 16-18.30
06.09.- 04.10.22
Holdnr. 22812
Pris kr. 1.360, - for 1 barn og 1 voksen
+ materialeudgifter
Den Svenske Sømandskirke, Skagerakvej 2, Hirtshals
min. 12 deltagere (6b+6v)
Underviser: Laila Pallisgaard, billedkunstner og folkeskolelærer

Sådan ruster vi børn til livet - foredrag med Sofie Münster

torsdag 1.9.22 kl. 19
kr. 150,-

på Vendsyssel Teater - køb din billet H E R 

Sofie Münsters foredrag viser, hvordan vi som voksne ruster børn til livet – konkret og anvendeligt.

Foredraget er baseret på den nyeste internationale forskning og er fyldt med massevis af konkrete eksempler på, hvordan man bygger børn op som mennesker, så de bliver rustet til at klare modstand, udfordringer og fejltagelser.

Omdrejningspunktet er børnenes karakterdannelse, og hvordan børn lærer at stå fast på det, de tror på – også selvom deres omgivelser rykker i dem og presser dem til at gå på kompromis med sig selv. Det er noget alle børn har brug for i en tid med sociale medier, fokus på præstationer. Undersøgelse efter undersøgelse viser at flere børn føler sig pressede, ensomme og stressede.

Gennem massevis af eksempler får I som forældre inspiration til, hvordan I udvikler stærke værdier hos børnene, så de opbygger personlig integritet og selvværd og lærer at handle i forlængelse af, hvad der er rigtigt for dem frem for at gå efter popularitet eller ydre anerkendelse.

Sofie fra Nordic Parenting giver eksempler på, hvordan forældre er tydelige voksne, der sætter grænser og opstiller forventninger på en måde, som får børnene til at vokse og udvikle selvstændighed og selvreguleringsevne – så børnene tager det til sig uden, at man behøver at skælde ud, blive vred, bruge straf eller ty til lange forhandlinger.

Sofie giver også værktøjer til, hvordan forældre via de nære relationer til børnene, giver dem mod til at turde at fejle, prøve sig frem og spørge om hjælp, når de er i tvivl.

Velkommen til foredraget støttet med stor tak af Nordea-fonden!

Foredrag: "The Mental Load" - hvordan håndterer vi det mentale pres som forældre?

torsdag d. 13.10.22 kl. 19 på Vendsyssel Teater
kr. 150,- tilmelding info@vendsysselfritidforalle.dk

”The Mental Load” er det mentale pres, der ligger bag at skulle huske sundhedsplejebesøg, madplan, at invitere til parmiddag, fødselsdagsgaven til bedstemor og 20 kr under puden fra tandfeen. Det er både at være hende, der husker det og udfører det og bliver ramt af at det er nemmere at gøre selv, fordi partneren skal forklares for mange mellemregninger. Eller også gør han det forkert eller ikke grundigt nok.

Det er ikke mændenes skyld! Det er en samfundsstruktur og en kultur, som har skabt det. Og det er samtidig den største årsag til at kvinder i 30'erne går ned med stress.... men hvad gør vi med ”The Mental Load”? Og kan det virkelig passe, at kvinder stadig laver mere husligt end mænd? (JA siger statistikken)

Hvordan er ”The Mental Load” opstået, og hvorfor er det overhovedet et problem? Hun kan jo bare bede ham om at støvsuge, hvis hun synes, der er beskidt? Er kvinderne bare bedre til at holde hus og være familiens lim? Hvad svarer man, når argumentet altid går på, at kvinder og mænd jo heller ikke må blive for ens? Og mænd slår jo ofte græsset - så er det huslige arbejde i virkeligheden ikke ret ens fordelt? Og skal kvinderne i virkeligheden ikke bare lære at give noget mere slip og lade mændene komme til? (NEJ – det er langt mere komplekst end det).

Hvordan taler vi om det i parforholdet, uden at det bliver en skyttegravskrig eller millimeterdemokrati?

Til foredraget får du:

  • En forståelse for dynamikkerne på samfundsplan
  • Strategier til at tage snakken med din partner
  • Konkrete værktøjer til at ændre vaner

Med både humor og stor faglighed vil de to kvinder udfolde begrebet ”The Mental Load” og give nogle bud på, hvordan man skaber mere ligestilling i en travl hverdag.

Foredraget er både relevant for bedsteforældre, kvinder og mænd.

Laura Vilsgaard er sociolog og iværksætter bag jegermor.dk, der er et podcastunivers og et mentorforløb til kvinder på barsel. Hun har skrevet speciale om efterfødselsreaktioner som et sociologisk fænomen og hendes podcasts om forældreskab og livsovergange er lyttet til over 200.000 gange. Laura har ikke nogen mission om at prædike ligestilling i alle hjem. Du må for hendes skyld gerne leve lige så køns-stereotypt du vil – så længe du trives med det. Det hun opfordrer til, er at børnefamilierne tager stilling til hvordan de lever og hvordan de ØNSKER at leve.

Cathrine Katzmann er terapeut og sexolog og arbejder til hverdag med at hjælpe par til at finde ind til gnisten og ligeværd i parforholdet se @parterapeutens_dagbog på IG og her. Cathrine har arbejdet meget med ”The Mental Load” de seneste år og har onlineforløb for par, der hjælper dem med at fordele hjemmets opgaver på en mere formålstjenlig måde. 

med sociolog Laura Vilsgaard og parterapeut og sexolog Cathrine Katzmann
torsdag d. 13.10.22 kl. 19-21
på Vendsyssel Teater i Musiksalen
kr. 150,- tilmelding til info@vendsysselfritidforalle.dk

Velkommen til foredraget støttet med stor tak af Nordea-fonden!

 

Foredrag